Uusia Askeleita Englanninbulldoggien Jalostuksessa

18.12.2023

Englanninbulldoggien roturisteytysprojekti etenee vauhdikkaasti ja keskustelu on vilkasta "Englanninbulldoggien roturisteytyshanke" -nimisessä Facebook-ryhmässä, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Ryhmään voi liittyä kuka tahansa, ja se on avoin kaikille kiinnostuneille, ilman sitoumuksia Sebyn jäsenyyteen.

Kevättalven 2024 aikana ennen projektisuunnitelman lähettämistä Kennelliittoon, Sebyn hallituksen kanssa valitaan 3-5 rotua, jotka ovat ehdolla projektissa käytettäviksi. Seby:n roturisteytystyöryhmän vetäjä, Kira Mörsky, on käynyt tiiviisti yhteistyötä Kennelliiton roturisteytystoimikunnan kanssa, josta saatu vankka tieto ohjaa rotujen seulontaa. 

Seuraavaksi projekti keskittyy terveystilastojen kokoamiseen englanninbulldogeista, ja tähän työhön kaivataan apua. Vaikka KoiraNet tarjoaa hyödyllistä dataa, manuaalista työtä on odotettavissa. 

Kennelliiton sivuilla on runsaasti tietoa roturisteytyksestä, ja linkit näille sivuille löytyvät myös Sebyn kotisivuilta "Jalostus" -välilehden alta.

Yhdistyksen jäsenilleen järjestämillä Bullipäivillä 2.12.2023 Tampereella projektin tilannetta esiteltiin, ja siitä syntyi vilkas keskustelu sekä uusia ehdotuksia risteytysroduiksi.

Projektin tavoitteena on olla valmis toteutusta varten vuoden 2024 aikana, ja ensimmäisen risteytyksen odotetaan tapahtuvan viimeistään vuonna 2025. Kasvattajat ja englanninbulldogien omistajat, jotka ovat kiinnostuneita risteytyksistä, voivat ottaa yhteyttä työryhmän vetäjään Facebookin kautta tai sähköpostitse osoitteeseen bakeapplebeach17[at]gmail.com.

Työryhmän vetäjä: Kira Mörsky
Yhteystiedot: Facebook
Sähköposti: bakeapplebeach17[at]gmail.com