Suomen Englanninbulldoggiyhdistys SEBY ry:n vuosikokous 2022

23.5.2022

Suomen Englanninbulldoggiyhdistys SEBY ry:n vuosikokous pidettiin sunnuntaina 20.3.2022 Tuusulassa Ilmatorjuntamuseolla. Kokouksessa käsiteltiin mm. sääntömääräiset asiat, tehtiin henkilövalintoja, esiteltiin projektisuunnitelma englanninbulldoggien terveyden edistämisestä ja esiteltiin yhdistyksen uudet nettisivut sekä sähköinen jäsenrekisteri.

Uusia Jäseniä hallitukseen

Uusina jäseninä Suomen Englanninbulldoggiyhdistys SEBY ry:n hallitukseen valittiin Päivi Salonen ja Kiti Lehtiö. Erovuoroisista jäsenistä hallituksessa jatkaa Sabina Granström. Heidän lisäkseen hallituksen kuuluvat Marko Tuominiemi, Tia-Mari Lahti ja Marika Murto.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi kaudelle 2022 valittiin Marjo Sneck. Hän on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2021 lähtien.

Jalostustoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Marjo Sneck.

Vuoden 2022 jäsenmaksut

Yhdistyksen toimintaa rahoitetaan pääasiallisesti jäsenmaksuin ja suurin keskustelu vuosikokouksessa käytiinkin vuoden 2022 jäsenmaksun suuruudesta.

Alati pienentyneen jäsenmäärän, yhteistyökumppanien tukien väheneminen sekä jatkuvasti kasvavien kustannusten vuoksi, paine jäsenmaksun korotukselle oli suuri. Päätöksenteon tueksi hallitus oli valmistellut vuosikokoukselle laskentataulukon eri jäsenmaksuvaihtoehdoista.  

Vuosikokous vahvisti vuoden 2022 jäsenmaksuksi varsinainen jäsenelle 50,00 euroa, perhejäsenelle 20,00 euroa. Ainaisjäsenmaksuksi vahvistettiin 10x50 euroa ja pentuejäsenmaksuksi 30,00 euroa. Kannattajajäsenmaksuksi vahvistettiin minimimaksu 20,00 euroa. Liittymismaksua ei peritä tänäkään vuonna.

Korotusten myötä yhdistys pystyy tarjoamaan jäsenistölleen mm. Ruttunaama Uutiset - lehden 4x vuodessa paperiversiona kotiin toimitettuna, uudet nykyaikaisemmat nettisivut, uuden sähköisen jäsenrekisterin, alennetut sekä osittain ilmaiset ilmoitusmaksut jäsenistölle Ruttunaamat Uutisissa sekä jäsentapahtumia. 

Yhdistys päätti luopua jalostusuroslistamaksusta sen kannattamattomuuden takia.

Terve Bulldoggi -työryhmä ja projektisuunnitelma englanninbulldoggien terveyden edistämisestä

Yhdistyksen vuosikokous 2021 päätti, että perustetaan työryhmä ja siten velvoitti hallituksen selvittämään englanninbulldoggien terveyden edistämistä roturisteytyksen kautta. Jalostustoimikunta on toteuttanut vuosikokouksen päätöstä ja esitteli Terve Bulldoggi -työryhmän, joka työskentelee hallituksen alaisuudessa ja raportoi hallitukselle työn edistymisestä.

Vuosikokouksessa esiteltiin Terve Bulldoggi työryhmä ja sen valmistelema projektisuunnitelma englanninbulldoggin terveyden edistämisestä ja suunnitelma hyväksyttiin vuosikokouksessa esitetyin muutoksin.

Projektisuunnitelman löydät yhdistyksen nettisivuilta löytyviltä ”Jäsensivuilta”.  

Vuoden voitokkain -kisa ja sääntömuutosehdotus

Vuosikokouksessa päätettiin lisätä Vuoden voitokkain -kisaan epävirallisten pentunäyttelyiden tulokset. Epävirallisten pentunäyttelyiden 5-7kk ja 7-9kk pisteytys tapahtuu KR- näyttelyiden pisteytystä vastaavasti.

Lisäksi päätettiin lisätä kisaan Vuoden harrastaja -bulldoggi, kannustamaan omistajia harrastamaan ja touhuamaan koiriensa kanssa.

Muutokset tulevat voimaan vuoden 2023 Vuoden voitokkain kisaan.

Harrastaja-kilpailussa huomioidaan kaikki kilpailukynnyksen ylittäneet tulokset, jotka on hankittu Suomen Kennelliiton, Suomen Agilityliiton tai Suomen Palveluskoiraliiton hyväksymistä kokeista tai kilpailuista.

Harrastaja-kilpailussa kaikki tulokset voivat olla eri lajeista tai samasta lajista.

Kilpailujen lajit: rallytoko, agility, koiratanssi, toko ja nosework.

Pisteiden lasku kilpailuista:

  • 1 piste - Tulos osallistumisesta (hyl) ja 1 lisäpiste tuloksesta

Pisteiden lasku kokeista:

  • 1 piste - Osallistuminen luonnetestiin tai MH-luonnekuvaukseen
  • 2 piste - BH-kokeen suorittaminen hyväksytysti

Pisteiden lasku muista:

  • 1 piste - Petotestiin osallistuminen

Yhdistyksen nettisivut ja sähköinen jäsenrekisteri

Jäsenistölle esiteltiin yhdistyksen uusia nettisivuja, jotka julkaistaan kevään 2022 aikana. Jäsenrekisteristä lähetetään jo ensimmäiset jäsenmaksulaskut

Vuosikokouksessa vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus vuoden 2021 tili- ja vastuuvelvollisille. Vahvistettiin vuoden 2022 toimintasuunnitelma pienin muutoksin.

Vuosikokouksen pöytäkirjat

Yhdistyslain (31§) mukaan kaikilla yhdistyksen jäsenillä on oikeus pyynnöstä saada nähdä yhdistyksen kokousten pöytäkirjat. Vuosikokouksen pöytäkirjat ovat siis julkisia jäsenille mutta ei yleisölle, joten pöytäkirjan saatavuutta muille kuin jäsenistölle on rajattu. Pyynnöt tulee laittaa sähköpostitse osoitteeseen jasensihteeri [at] seby.fi.

Vuosikokouksen pöytäkirjat liitteineen ovat jäsenten luettavissa yhdistyksen nettisivuilta löytyviltä ”Jäsensivuilta”.

Hallituksen jäsenet vasemmalta Päivi Salonen, Tia-Mari Lahti, Sabina Granström, Marjo Sneck, Marko Tuominiemi

Kuvasta puuttuu Kiti Lehtiö
Hallituksen jäsenet vasemmalta Päivi Salonen, Tia-Mari Lahti, Sabina Granström, Marjo Sneck, Marko Tuominiemi Kuvasta puuttuu Kiti Lehtiö ja Marika Murto