Jalostus

Tutustu ensin rotutietouteen ja pennunostajan ohjeisiin sekä pennun hankinnan ohjeisiin. Lisäksi Suomen Kennelliiton KoiraNet jalostustietojärjestelmässä on tietoa mm. kasvattajien rekisteröinneistä.

Yhdistyksemme sivuilla ja RuttunaamaUutiset lehdessä julkaistavaan kasvattajarekisteriin hyväksytään kaikki virallisen kennelnimen omistavat kasvattajat, jotka ovat Suomen Englanninbulldoggiyhdistyksen jäseniä, Suomen Kennelliiton jäseniä sekä sitoutuvat antamaan pentueseurantalomakkeilla palautetta pentueistaan Suomen Englanninbulldoggiyhdistykselle. Listalla olevien kasvattajien tulee toimia hyvän koirankasvatusetiikan mukaisesti.

Mikäli kasvattajan toiminta poikkeaa ohjeista tai kasvattajan todetaan harjoittavan koirien välitystoimintaa, voidaan kennelin tiedot poistaa kasvattajalistalta.

Pentueseurantalomakkeet sähköisessä muodossa

Vastaamalla lomakkeisiin mahdollisimman tarkasti ja totuudenmukaisesti annat tärkeää ja arvokasta tietoa rodusta yhdistykselle.

Seby ry.n kasvattajalistalle pääsy edellyttää, että kasvattaja sitoutuu antamaan tietoja kasvateistaan ja koiristaan yhdistykselle.

Pentueseurantalomakkeita täytetään kaksi: 

  • ensimmäinen pentujen luovutusiän jälkeen
  • toinen pentujen ollessa vuoden ikäisiä. 

Lomakkeet

Pentueseurantalomakkeet Osa1 ja Osa2 löytyvät Jäsensivuistoilta kohdasta Kasvattajat. Sivustot ovat vain yhdistyksen jäsenille tarkoitetut ja ovat kirjautumisen takana. 

Kennelnimi

Kennelnimi haetaan sähköisen kennelnimihakemukslla Kennelliiton Omakoira-palvelun kautta, mistä se toimitetaan rotujärjestölle lausuttavaksi. 

Lisää tietoa Kennelliiton sivuilta kohdasta Kennelnimi .